Oppussing av bolig før salg

Når du skal selge en bolig, så kan man ofte tjene på å foreta noe oppussing av boligen før man selger. Men dette er ikke alltid tilfelle. I noen tilfeller er oppussingen såpass kostbar at man ender opp med å koste på jobben mer enn man kan få i økt pris for boligen. Noen typer jobber som gir kjøper et bedre inntrykk av boligen enn man ellers ville gjort, kan gjøre at det lønner seg. Men det er viktig at oppussing man utfører ikke er for spesielt eller for sært. Man bør velge anonyme farger og løsninger som alle vil like for å få budgivere til å by mot hverandre.

✅ Male slitte overflater

Hvis man har mye slitte overflater i boligen, så bør man vurdere om man påfører et nytt strøk med maling eller setter opp nytt panel på veggene. Ved å gjøre dette kan man oppnå at inntrykket for potensielle kjøpere er bedre, som igjen betyr at de vil være villige til å betale mer for boligen enn de ellers ville gjort. Det koster ofte ikke så mye å male opp en vegg eller to, men inntrykket potensielle kjøpere kan få kan være vesentlig bedre enn om man ikke hadde tatt seg tid til å utføre denne jobben.

✅ Bad og kjøkken vil ikke alltid lønne seg

Bad og kjøkken er rom det ofte kan koste mye å pusse opp, i tillegg til at mange har ønsker om hvordan disse rommene skal være. Hvis man ender opp med å koste på mye på et stilig kjøkken eller et bad, så kan det være at de som vurderer å kjøpe boligen ønsker en annen løsning enn du har laget, og da er det ikke sikkert du får de budgiverne du ønsker som sloss om boligen din. Selv om man får et høyere bud på grunn av et oppusset bad, så kan det være økningen er lavere enn kostnaden.

Trenger du hjelp med å pusse opp dødsbo anbefaler vi ta kontakt med et flyttebyrå for å få hjelp til å rydde dødsbo og tømme på forhånd.

Pusse opp bolig før salg

Før du starter med oppussing, er det viktig å forstå hvem potensielle kjøpere kan være og hva de er på utkikk etter. Dette kan variere sterkt avhengig av boligens beliggenhet, størrelse, og prisklasse. Snakk med en eiendomsmegler for å få innsikt i hva som er etterspurt i ditt område.

Det er viktig å unngå overinvestering i oppussing. Sjekk hva lignende boliger i området selger for og vurder om oppussingen faktisk vil øke verdien tilsvarende investeringen. Personlige valg som fargerike malingjobber eller spesielle tilpassede installasjoner kan heller ikke appellere til alle og kan faktisk trekke ned verdien.

Oppussing før salg