Tips til boligrenovering

Når man skal renovere en bolig, så finnes det et utall av tips og råd. Men noen råd er lurt å vurdere hvis du skal pusse opp eldre hus eller boliger. Mange opplever at boliger er utsatt for fukt, og fukt kan gjøre store skader hvis den ikke får tørke opp. I eldre boliger bygde man gjerne på en måte slik at man hadde mye luft i vegger, gulv og tak slik at eventuell fukt som samlet seg opp tørket opp før den fikk gjort for mye skade.

Finn kilden til eventuelle fuktskader

Hvis du for eksempel har overtatt en bolig hvor man har fått en prisreduksjon på grunn av den trenger en god del renovering eller oppussing, så er det noen ting som er viktigere å fokusere på enn andre. For eksempel er det viktig at man tar alle tegn på fukt seriøst. Hvis man har overfladiske fuktskader, så skyldes disse ofte underliggende skader. Da bør du følge skadene og finne ut hva som forårsaker dem. Ofte skyldes fuktskader at ytre vegger eller tak ikke holder ute fukten slik de skal. Da bør man håndtere fukten fra utsiden og inn slik at man ikke får tilbake skadene med en gang man er ferdig med å fikse dem.

Vår samarbeidspartner Majoren Flyttebyrå i Oslo kan hjelpe deg med flyttetjenester som privatflytting, pianoflytting Oslo eller flytting til mellomlagring.

Husk at alle materialer har en levetid

En viktig ting å huske på når man overtar en bolig er at alle materialer har en levetid, og for å få maksimal levetid ut av materialene som er benyttet, så må disse behandles riktig. For eksempel vil kledning hvor man har gjort en dårlig jobb med maling eller overflatebehandling ende opp med at malingen flasser av og at materialene råtner. Enda verre er det hvis fukt samler seg opp bak kledningen og ikke holdes ute av fuktsperrer. Da kan man ende opp med at reisverket råtner. Dette er en større jobb å fikse.